Tipuri de întrebări

Chestionarele pot include 10 tipuri diferite de întrebări – începând de la întrebări cu variante multiple de răspuns și până la scale de evaluare, pentru ca să puteți afla opiniile, valorile și nevoile respondenților.

Informații despre respondenți
Sex
Vârstă
Locație
Ocupație
Nivel educație
Puteți completa și cu date de identificare a respondenților înainte de completarea sondajului. Dacă doriți să efectuați un sondaj anonim puteți să lăsați toate câmpurile necompletate sau să le completați numai pe acelea care conferă informații generale despre participant (de exemplu: vârstă, sex).
1) Grilă (un singur răspuns permis)
Nivel de educație
Folosiți acest tip de întrebare dacă există o singură variantă corectă sau dacă doriți ca respondentul să aleagă numai răspunsul cel mai important.
2) Grilă (mai multe răspunsuri permise)
Care este sursa venitului dumneavoastră? (mai multe răspunsuri posibile)
Utilizați acest tip de întrebare dacă există mai multe răspunsuri corecte, sau dacă doriți să aflați toate variantele care sunt importante pentru respondent.
3) Întrebări deschise
După părerea ta, care sunt valorile cele mai de preț ale societății actuale?
Respondentul poate răspunde liber la această întrebare, sub forma de text .
4) Scale de evaluare
Vă rugăm să evaluați calitatea produselor / serviciilor oferite de noi:
 1234567 
Foarte slabă       Foarte bună
Scala de evaluare permite aflarea opiniilor respondenților cu privire la o anumită întrebare. Puteți defini liber scala măsurătorilor, spre exemplu: agreează – nu agreează; interesant – neinteresant; ridicat – scăzut; de asemenea, puteți defini si lungimea scalei (până la 15 unități).
5) Matrice de răspuns
Vă rugăm să evaluați training-ul
 Foarte bună Bună Medie Slabă
Prestația prezentatorului    
Cunoștințele prezentatorului    
Calitatea prezentărilor    
Calitatea materialelor distribuite    
Oferă posibilitatea măsurării mai multor aspecte (de exemplu cursuri de formare, sau canale de televiziune) în funcție de anumite criterii prestabilite. Criteriile pot fi stabilite după cum urmează: niciodată – rar – adesea – întotdeauna; slab – mediu – bun – foarte bun; da – nu – nu știu.
6) Întrebare de tip ierarhic (aranjarea variantelor de la 1 la …)
Evaluează ce este cel mai important în viața ta (1 – cel mai important; 8 – cel mai puțin important)
  Carieră
  Familie
  Prieteni
  Dragoste
  Bani
  Atracție fizică
  Putere (statut social)
  Religie
Această întrebare necesită ierarhizarea opțiunilor de răspuns în funcție de importanța acestora – atribuirea locului întâi pentru variantele cele mai importante și ultimului loc pentru cele mai puțin importante. Acest tip de întrebare este util pentru determinarea sistemului de valori al respondenților.
7) Întrebări despre o imagine
Vă rugăm să evaluați noul ambalaj și design al acestui produs:
img/ro/user_q7/200067126.jpg
Îmi place foarte mult
Este OK
Este OK, dar poate fi îmbunătățit
Nu îmi place
Puteți să uploadați o imagine să puneți întrebări cu privire la aceasta. Adițional puteți să stabiliți dacă pot fi posibile și mai multe răspunsuri (răspunsuri multiple).
8) Întrebări cu imagini ca și opțiuni de răspuns
În care dintre săli ați prefera să participați la eveniment?
Puneți o întrebare și oferiți imagini ca și variante de răspuns. De exemplu puteți cere să se aleagă imaginea cea mai atrăgătoare dintr-un set de imagini. Adițional puteți să stabiliți dacă pot fi posibile și mai multe răspunsuri (răspunsuri multiple).
9) Întrebări de tip dată calendaristică
Când a fost ultima dată când ați achiziționat un produs / serviciu?
Utilizați acest tip de întrebare ca să primiți răspunsuri în format de dată calendaristică, spre exemplu data de naștere a respondentului.
10) Câmp de informații
Vă mulțumim pentru participarea la sondaj. Rezultatele vor fi sintetizate și le veți putea urmări.
Acest câmp vă permite să oferiți diferite informații în format text. Spre exemplu puteți să va informați respondenții că prima parte a chestionarului a fost parcursă; sau puteți să mulțumiți în ultima parte a sondajului.